Φυσική ιστορία, ταξινόμηση και ονοματολογία εντόμων

Ο Johann Ludwig Christ (1739-1813) ήταν Γερμανός πάστορας ο οποίος μετά τις θεολογικές και μαθηματικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Tübingen επιδόθηκε στη μελέτη του φυσικού κόσμου και κατέστη ειδικός στην εντομολογία και στην επινόηση μεθόδων με τις οποίες βελτιώθηκε η καλλιέργεια οπωροφόρων και η μελισσοκομία.

Μεταξύ των βιβλίων που συνέγραψε (πρακτικοί οδηγοί δενδροκομίας, κηπουρικής και μελισσοκομίας) περιλαμβάνεται η «Φυσική ιστορία, ταξινόμηση και ονοματολογία εντόμων, όπως οι μέλισσες, οι σφήκες και τα μερμήγκια«, ένα έργο το οποίο εκδόθηκε το 1791 και αποτελεί έναν άτλαντα των Υμενοπτέρων για την παρουσίαση των οποίων ο συγγραφέας υιοθέτησε το σύστημα ταξινόμησης του Λινναίου.

Το έργο στην κυριολεξία κοσμείται από 60 έγχρωμες λιθογραφικές πλάκες οι οποίες, αν  υστερούν σε επιστημονική ακρίβεια, εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους, τα έντονα χρώματα και την ευχάριστη, σχεδόν κομιστική, γραμμή τους. 

Δείτε λοιπόν μερικές από αυτές που επιλέξαμε και αν επιθυμείτε επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο στο οποίο φιλοξενείται η επιμελημένη έκδοση προκειμένου να τη θαυμάσετε στο σύνολό της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.