Η Εύχρηστη (αλλά και πανέμορφη) Φυσική Ιστορία

Ο Ernest Protheroe ήταν ένας πολυγραφότατος Bρεταννός συγγραφέας παιδικών βιβλίων που τα βιβλία του για τα αγόρια, τα υπέγραφε με το πραγματικό επώνυμό του, ενώ τα βιβλία του για τα κορίτσια με ψευδώνυμα όπως: Alys Chatwyn, Phyllis Hanley, P. Nester, και Marjorie Wynne.

Μεταξύ των βιβλίων του ήταν η “Εύχρηστη Φυσική Ιστορία” ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1910 από τον εκδοτικό οίκο Boston, R.G. Badger, The Gorham press, στο οποίο όπως δηλώνει ο ίδιος στον πρόλογό του δεν φιλοδόξησε να συγγράψει ένα επιστημονικό εγχειρίδιο, αλλά ένα βιβλίο που θα διέγειρε το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τον ζωικό κόσμο και θα του δημιουργούσε ένα καλωσυνάτο αίσθημα για τις βουβές υπάρξεις που μας συντροφεύουν και με διάφορους τρόπους υπηρετούν τις ζωές μας.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας επεδίωξε να περιορίσει κατά το δυνατόν τη χρήση πολύ εξειδικευμένων τεχνικών όρων και σχολαστικής κατάταξης. Ωστόσο δεν παραμέλησε την ακρίβεια των περιγραφών των αντιπροσωπευτικών ζώων κάθε τάξης, την οποία ενίσχυσε με τις 318 εικόνες του βιβλίου, από τις οποίες οι 136 είναι έγχρωμες, όλες εξαιρετικής ομορφιάς.

Ανατρέξτε λοιπόν στις σελίδες του και θα διαπιστώσετε τον υποδειγματικά ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας ξεναγεί τον μη εξειδικευμένο αναγνώστη στον Φυσικό Κόσμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.