Βρείτε το λάθος…

Το παιχνίδι ονομαζόταν find the fault, δηλαδή: βρείτε το λάθος, ήταν προϊόν του Βρετανικού οίκου Dennis– μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γραφικών τεχνών που εξειδικευόταν στην παραγωγή  card postal και επιτραπεζίων παιχνιδιών ως και τα μέσα του 20ου αιώνα-και ήταν πολύ δημοφιλές τη δεκαετία του 30 ως παιχνίδι κοινωνικών συγκεντρώσεων μικρών αλλά και μεγάλων.

Η ιδέα του παιχνιδιού ήταν απλή. Οι οικοδεσπότες τοποθετούσαν σε ένα τραπέζι μια σειρά από κάρτες των οποίων η εικόνα είχε κάποιο λογικό ή πραγματολογικό σφάλμα. Οι επισκέπτες αφού παρατηρούσαν για το ίδιο χρονικό διάστημα τις κάρτες, έπρεπε να εντοπίσουν και να σημειώσουν το σφάλμα της κάθε εικόνας σε μια ειδική καρτέλλα, με την οποία είχαν εφοδιαστεί. Στο τέλος   ο νικητής, δηλαδή το μέλος της ομηγύρεως που είχε καταγράψει τα περισσότερα σφάλματα,  λάμβανε ως έπαθλο ένα  δώρο που είχαν αθλοθετήσει οι οικοδεσπότες. 

O οίκος είχε εκδώσει διάφορες σειρές με θέματα παρμένα από το φυσικό περιβάλλον, τα ζώα, τις μεταφορές, τη γεωγραφία ή τα αξιοθέατα διαφόρων τόπων. Εμείς σας παρουσιάζουμε τη σειρά που αφορούσε στην εξοχή.

Δείτε λοιπόν τις κάρτες (τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού σας στο δεξιό τμήμα κάθε εικόνας, ώστε να εμφανιστεί το ένα βελάκι), προσπαθήστε να εντοπίσετε το λάθος κάθε εικόνας και αν θέλετε να ελέγξετε τις επιδόσεις σας, πηγαίνετε στην τελευταία εικόνα, στην οποία παρέχεται το κλειδί με τις σωστές υποδείξεις.  Καλή διασκέδαση λοιπόν!

findfault b boite

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.