Μερικές αριστουργηματικές απεικονίσεις του φυσικού κόσμου από το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας

anonymousΤο Rijksmuseum είναι το  Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας που εδρεύει στο Άμστερνταμ. Φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκθέματα,  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αριστουργηματικές απεικονίσεις του φυσικού κόσμου.

Από αυτές επιλέξαμε ένα μικρό δείγμα που, εξαιρουμένου του διακοσμητικού που τοποθετήσαμε αριστερά (αγνώστου καλλιτέχνη της περιόδου 1760 – 1800) προορίζονταν για εκπαιδευτική χρήση. Τις βρίσκουμε αξιόλογες διότι συνδυάζουν την καλαισθησία με την ακρίβεια της περιγραφής και την συμπερίληψη στις συνθέσεις, μόνον των πληροφοριών που χρειάζεται ο θεατής, ώστε να αποκομίσει μια καλή ιδέα για τον εικονιζόμενο οργανισμό. Σε κάθε μια από αυτές, υπάρχει ο τίτλος του έργου, το όνομα του καλλιτέχνη και η χρονολογία γέννησης και θανάτου του.

Ως συνήθως, παρέχουμε τον αναγκαίο σύνδεσμο, προκειμένου ο καλός αναγνώστης μας, να μπορεί να περιηγηθεί την ιστοσελίδα του Μουσείου και να «κατεβάσει»νόμιμα, όσες εικόνες, επιθυμεί προς ιδίαν χρήση και ευχαρίστηση.Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας

(Αν πατήσετε τα βελάκια δεξιά και αριστερά  του show οδηγήστε στην επόμενη ή στην προηγούμενη εικόνα. Αν πατήσετε πάνω σε οποιαδήποτε εικόνα, οδηγείστε στο αποθετήριο Flickr, στο οποίο ανεβάσαμε τις εικόνες)

Πασχαλιές Maria Geertruyd Barbiers-Snabilie, 1786 - 1838

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.