Χρωματίζουμε;

Δεν μπορεί να έχετε ξεχάσει τις ευχάριστες ώρες που σαν παιδιά περάσαμε, χρωματίζοντας με ξυλομπογιές βιβλία με περιγράμματα εικόνων.
Ε’ λοιπόν αυτοί οι παιδικοί μας φίλοι έχουν έλθει πάλι στο προσκήνιο και μια πλημμυρίδα νέων τίτλων, ξένων εκδοτικών οίκων, γεμίζει πάλι τις προθήκες των βιβλιοπωλείων, απευθυνόμενη στο ίδιο κοινό, αν και 20 και 30 ή και παραπάνω  χρόνια μεγαλύτερο.

Εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως είναι ένα εύρημα των επινοητικών εκδοτικών οίκων, για να αλιεύσουν πελατεία, από ένα ενήλικο κοινό που καταφεύγει στη νοσταλγία για να μειώσει το βάρος μιας καθημερινότητας η οποία γίνεται όλο και πιο πιεστική.

Όμως υπάρχουν έρευνες* που αποδεικνύουν ότι η ταπεινή αυτή δραστηριότητα, όπως η ακρόαση της μουσικής, η χειροτεχνία κ.ά., μειώνει το άγχος-μειώνοντας την συγκέντρωση αδρεναλίνης και προκαλώντας παραγωγή των α (χαλαρωτικών) εγκεφαλικών κυμάτων- ενώ αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσής, βελτιώνει τον ύπνο και βοηθά τον εγκέφαλο να «αδειάσει» από τα κατάλοιπα μιας κουραστικής και πολυπράγμωνος ημέρας.

Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να χρωματίσετε ένα βιβλίο περιγραμμάτων που θέτουμε στη διάθεσή σας. Παρέχετε από το περιοδικό Cell, φέρει τον τίτλο: Coloring with Cell και περιέχει 24 όμορφα περιγράμματα, κυττάρων και κυτταρικών διαδικασιών.  Ο σύνδεσμος για το «κατέβασμά» του από: Coloring with Cell

cell

*The neurological basis of occupation

**Can Coloring Mandalas Reduce Anxiety?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.